HALAMAN SANTAI

FOTO KILANG IKS



 KILANG IKS AL FAJAR ENTERPRISE


Membakar kuih bahulu menggunakan ketuhar berkuasa elektrik.

 Kuih bahulu panas ! Baru dikeluarkan dari ketuhar.....

Ratusan kotak berisi kuih bahulu yang ditempah oleh pelanggan
untuk dijadikan buah tangan di majlis kenduri kahwin.
Biskut bangkit kelapa yang siap dibungkus untuk dipasarkan

Kuih bahulu bunga, siap dibungkus untuk dijadikan cenderahati tetamu.

 Tuan punya Al Fajar Enterprise, Hajjah Halimah  
( bertudung hitam ),  bersama mahasiswa / siswi Universiti Malaya 


KILANG IKS NATA DE COCO



Kerja-kerja memasukkan Nata De Coco ke dalam bekas sedang
dilakukan oleh pekerja di kilang Nata De Coco.

Nata De Coco untuk diekspot ke luar negara jiran.

Nata De Coco yang siap dilekatkan labelnya diletak di atas rak
  pameran untuk jualan kepada para pengunjung.

' Minyak Kelapa Dara ' satu lagi hasil keluaran
terbaru Kilang Nata De Coco

Tuan punya Kilang IKS Nata De Coco ( kanan  ), Encik Masduki
memberi taklimat kepada pelawat yang datang berkunjung ke kilang.


Pelawat sedang mendengar taklimat khasiat makanan nata de coco.


Seorang pekerja kilang sedang menerangkan proses nata de coco
kepada para pelawat yang berkunjung ke situ


BENGKEL KUIH / KEREPEK ANUAR



Kerepek pisang yang siap dibungkus untuk diedar kepada
pembeli dan dijual secara borong.

 Sekumpulan para pengkaji IKS dari UPSI Tanjong Malim sedang
bertanya sesuatu mengenai alat pemotong bahan mentah yang digunakan.


BENGKEL KEREPEK KOZAK ENTERPRISE 



Pelawat mencuba sendiri cara mengupas ubi kayu
untuk dijadikan kerepek.


" Baik-baik menyagat ubi kayu.... Jangan sampai tangan pula luka ! "
Pesan pekerja KOZAK Enterprise kepada seorang pelajar IPT.